طراحی سایت با کیمیاگران:
طراحی سایت در سال 1991 و با ایجاد اولین وبسایت پا به عرصه وجود گذاشت و در حال حاضر با وجود هزاران وبسایت به زودی از بین نخواهد رفت.طراحی سایت یا وب دیزاین Web-Design به مراحل طراحی و ساخت یک پایگاه اینترنتی جهت اطلاعرسانی، معرفی شرکت و ارائه محصولات آن گفته میشود. طراحی وب سایت یک پروسه است که از لایهسازی صفحات وب، تولید محتوا، طراحی گرافیکی و رعایت اصول سئو تشکیل شده است
طراحی سایت به دیزاین سایت اشاره دارد و بیشتر مربوط به تجربه های بصری طراح است و ارتباط کمتری به مسائل نرم افزاری دارد. طراحی سایت در اوایل حضور خود بیشتر روی طراحی سایت در کامپیوتر تمرکز داشت اما از دهه 2010 اهمیت طراحی سایت در موبایل افزایش چشمگیری پیدا کرد.
یک طراح سایت در بخش ظاهر سایت و لی اوت و در بعضی موارد در بخش مطالب سایت فعالیت دارد. ظاهر سایت به طور کلی به رنگ و فونت سایت اشاره دارد و لی اوت نحوه چینش و دسته بندی مطالب سایت است. یک طراحی سایت خوب به معنی استفاده اسان از سایت و دسترسی راحت به مطالب و همخوانی با صاحب برند سایت و استفاده کننده ها است. طراحی سایت روی سادگی تمرکز دارد تا مطالب مهم راحت در دسترس کاربران قرار بگیرد و اطلاعات اضافی هنگام ورود به سایت مزاحم نشوند تا از گیج شدن کاربر جلوگیری شود. کلید موفقیت در طراحی سایت جلب رضایت و اعتماد مخاطب و از بین بردن نقاط ناامید کننده است.
دو نمونه از دیزاین هایی که روی موبایل و دسکتاپ عملکرد خوبی دارند روش های پاسخی (responsive) و وفقی (adaptive) هستند. در طراحی پاسخی مطالب با هر سایز صفحه نمایشی سازگار میشوند ولی در وفقی مطالب با سایز لی اوت هماهنگی دارد و با هر صفحه نمایشی سازگار میشود. نگه داشتن لی اوتی که تا جای مکن ثابت شده است از این نظر حیاتی است که باید در عین حال اعتماد و تمایل کاربر را نیز حفظ کرد. از انجایی که روش پاسخی از این نظر مشکلاتی ایجاد میکند طراحان باید به نحوه نمایش سایت خود در صفحه نمایش های متفاوت دقت کنند. در صورتی که طراحان در برابر مطالب سایت اگاه و مسئول باشند علاوه بر افزایش مهارت های خود از کنترل کامل محصول نهایی نیز لذت خواهند برد.
Web Design(وب دیزاین) شامل 4 مرحله اصلی است که در ادامه هرکدام را شرح میدهیم.
مرحله 1: طراحی وایر فریم
ابتدا با توجه به نوع سایت و نیاز مشتری، یک نمای کلی از سایت طراحی میکنیم. این نما شامل یک نقشه کلی از صفحات سایت و تعیین جایگاه و چیدمان المانها و عناصر مختلف است. این مرحله از طراحی وب سایت «طراحی وایرفریم» نام دارد.
مرحله2: طراحی گرافیک سایت
پس از مشخص شدن محل قرارگیری عناصر سایت، باید سایت را طراحی کنیم. در این مرحله با توجه به نوع کسبوکار اینترنتی و با استفاده از نرمافزارهای مخصوص رنگبندی و گرافیک سایت طراحی میشود.
مرحله3: کدنویسی و برنامهنویسی
باتوجه به سایت طراحی شده و نیاز مشتری، در این مرحله میتوان از روشهای مختلفی برای مدیریت سایت استفاده کرد. سیستمهای مدیریت محتوا مانند وردپرس و یا طراحی یک فریم ورک اختصاصی برنامهنویسی. تصمیمگیری در این بخش براساس هزینهها و نیاز مشتری صورت میگیرد.
مرحله4: راهاندازی سایت
پس از انجام 3 مرحله قبل، به راهاندازی سایت در بستر جهانی اینترنت میپردازیم. در این مرحله پس از تهیه یک «هاست» و «نام دامنه مناسب»، سایت را پیکربندی کرده و در دسترس عموم قرار میدهیم.